Mikä on Escape Room?

Escape Room on peli, jossa henkilöt lukitaan huoneeseen ja heidän pitää päästä sieltä pois tietyn määräajan puitteissa erilaisia ongelmia ja arvoituksia ratkaisemalla. Yleensä huoneissa on arvoitus, joka ratkeaa samalla kun huoneesta yritetään paeta. Escape Roomeista käytetään myös nimeä Exit Room tai suomeksi Pakopeli.

Miten Escape Roomissa toimitaan?

Miten kaikki toimii Escape Roomissa? Yleensä tulisi saapua noin 10 minuuttia ennen varattua aikaa. Näin huoneen pelinjohtajalla on aikaa käydä läpi säännöt sekä tarina huoneen taustalla, jotta kaikki tarvittava on tiedossa pelattaessa. Ryhmä lukitaan tämän jälkeen huoneeseen, josta yleensä on 60 minuuttia aikaa paeta.

Kenelle Escape Room sopii?

Escape Roomit sopivat monenlaisille vierailijoille. Yleensä huoneissa ei ole juuri fyysisiä vaatimuksia, joten ne ovat ratkaistavissa iästä ja sukupuolesta riippumatta. Pakopeli sopii yhtä hyvin opiskelijoille, aikuisille kuin iäkkäämmillekin – jota kuinkin kaikkien tulisi olla mahdollista ratkaista huoneen ongelmat. Suositeltava ryhmän koko vaihtelee, mutta yleensä huoneet vaativat vähintään kaksi henkilöä. Huoneista on yleensä kerrottu sopiva pelaajamäärä. Jos pelaajia on tätä enemmän, kannattaa varata useampi huone.

Mitä tulee tietää ennen Escape Roomiin menoa?

Huoneen pelinjohtaja kertoo yleensä aluksi perussäännöt, jotka voivat vaihdella hiukan huoneikohtaisesti. Älä huoli – pelin johtajat ovat yleensä hyvin ystävällisiä ja ovat siellä auttaakseen pelaajia. Iloisella ja positiivisella mielellä pääsee pitkälle, Escape Roomien on tarkoitus toimia hauskanpitona kavereiden kesken, joten varsinaista valmistautumista ei tarvita.

Ovatko Escape Roomit pelottavia?

Onko ryhmässänne joku joka säikkyy helposti ja ette halua huoneen olevan pelottava? Ei huolta, selvästi suurin osa Escape Roomeista ei ole mitenkään pelottavia. Vain muutamia huoneita voi kutsua pelottavaksi ja vaikka huoneen teema olisi esimerkiksi murhamysteeri itse huone harvoin on pelottava. Huoneista löytyy yleensä melko tarkat kuvaukset, joiden avulla on helppo päätellä onko huone pelottava.